Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
NV Projectbouw stunt op het gebied van energie efficiëntie Blankenberge: 29/07/2017 NV Projectbouw stunt op het gebied van energie efficiëntie Twee jaar geleden is stadsgenoot Nick Verwimp met het plan gestart om als eerste in ons land een nieuwbouw appartementsgebouw te realiseren waarbij een EPC-waarde wordt gehaald van 20 en een K-peil van 34. Vandaag is de realisatie een feit en werd het pilootproject in aanwezigheid van Vlaams minister voor energie Bart Tommelein voorgesteld op de opendeurdag van het modelappartement.

Het appartementsgebouw gelegen in de Koninginlaan 68 te Blankenberge is een realisatie van NV Projectbouw een bvba opgericht door stadsgenoot Nick Verwimp. De bvba heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van duurzame en kwalitatief hoogstaande appartementen aan de West-Vlaamse kust.

Lees verder
Eerste zeehondenpup van deze zomer Blankenberge: 27/07/2017 Eerste zeehondenpup van deze zomer In de avond van 21 juli heeft het Rescue Team van het Sea Life Blankenberge de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. De wel erg jonge pup spoelde aan in Middelkerke.

Het diertje dat toen het werd opgemerkt in Middelkerke slechts enkele dagen oud is weegt amper 9,8kg.

"Het betreft een gewone zeehond waarvan de navelstreng nog niet was opgedroogd", zegt hoofddierenverzorger Manu Potin. "Dit wijst er op dat de pup slechts 2 à 4 dagen oud was bij aankomst in het Sea Life Center. De babyzeehond is zijn moeder kwijtgeraakt en heeft op z'n eentje geen enkele kans op overleven."

Lees verder
François Driessens Blankenberge: 27/07/2017 François Driessens in memoriam Met droefheid melden we het overlijden van François Driessens. Onze stadsgenoot is gisteren op 71 jarige leeftijd gestorven na een slepende ziekte.

François Driessens was een bekend figuur in Blankenberge die gedurende zijn ganse actieve loopbaan werkzaam was bij het politiekorps van onze stad. Ook binnen het verenigingsleven was hij geen onbekende. François was onder andere secretaris van de Koninklijke Toneelkring Onder Ons.

Daarnaast was hij jarenlang de bezieler van de heemkundige kring De Benne waarbij hij in samenwerking met de vrijwilligers regelmatig uitpakte met een thematentoonstelling.

Lees verder
Brouwerij B trakteert vier flesjes gerstenat Blankenberge beschikt sinds 2016 na vele jaren opnieuw over een eigen brouwerij. Achter het verhaal zitten Jan De Soete, zijn broer Pieter en zijn schoonzus Julie Geldhof. Om hun prille Brouwerij B meer bekendheid te geven pakken ze via de Krant van Blankenberge elke maand uit met een prijsvraag waarbij de lezers een pakketje met vier flesjes van hun eigen gerstenat kunnen winnen.

Enkele jaren geleden hebben we met de Krant van Blankenberge meegewerkt aan het boek 'Badplaats in Stijl' waarin de architectuur in onze stad belicht wordt uit de Belle Epoque periode en het Interbellum. Het leek ons wel leuk idee om voor de prijsvraag van deze maand nog eens een duik te nemen in dit naslagwerk.

Lees verder

Blankenberge: 06/07/2017 Hotel Mercure best bereikbare hotel in Blankenberge Zojuist heeft AccorHotels haar jongste telg Hotel Mercure Blankenberge Station officieel geopend. Het nieuw architecturaal pareltje aan onze kust van de hand van de Belgische architect Marc Corbiau telt 64 kamers en beschikt over een rooftop zwembad. Hotel Mercure Blankenberge Station met rooftop zwembad

Hotel Mercure Blankenberge Station ligt vlak aan het NMBS station en is daarmee het best bereikbare hotel van onze badstad. Gasten die met de trein komen kunnen bij wijze van spreken bijna rechtstreeks het hotel binnenstappen.

Lees verder
Peugeot Garage Universel sponsort Ridge Forrester Blankenberge: 05/07/2017 Peugeot Garage Universel sponsort Ridge Forrester Ronn Moss die gestalte gaf aan het personage Ridge Forrester in de soapserie The Bold and the Beautiful rijdt gedurende zijn verblijf in ons land rond met een auto gesponsord door Peugeot Garage Universel in Blankenberge. De sleutels werden hem vandaag overhandigd door de zaakvoerder Wim Strubbe.

Van 7 tot en met 26 augustus is Luc Caals opnieuw te gast in het Kusttheater ’t Colisée met zijn zomershow. Dit jaar heeft de veelzijdige Vlaamse artiest een wel heel bijzonder iemand op de kop kunnen tikken om aan zijn zijde te staan. Niemand minder dan Ronn Moss, de Amerikaanse acteur en muzikant die vanaf 1987 tot en met 2012 gestalte gaf aan het personage Ridge Forrester in de soapserie The Bold and the Beautiful, zal het podium met hem delen.

Lees verder
Blankenberge: 05/07/2017 Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker De expo '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' in de Sint-Rochuskerk is een publiekstrekker. Amper één maand na de opening mocht de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge gisteren reeds haar 2000ste bezoeker verwelkomen. Vriendenkring Stadsgidsen verwelkomt 2000ste bezoeker

De vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge pakt op dit moment uit met haar tiende tentoonstelling. Tot voorheen maakten ze daarvoor telkens gebruik van het CC Oud Stadhuis waarbij er telkens heel wat volk over de vloer kwam. Met de tentoonstelling '1870-1914 Blankenberge in stroomversnelling' exposeren ze voor het eerst in de Sint-Rochuskerk, en ook daar loopt het bezoekersaantal als een trein.

Lees verder

Blankenberge: 04/07/2017 Eén jaar gratis stadswifi, wat cijfermateriaal ... Gratis aangeboden wifi op openbare plaatsen in onze badstad bestaat één jaar. Op 1 juli 2016 werden de drukste straten en pleinen van Blankenberge voorzien van gratis wifi.

Gedurende de afgelopen 12 maanden hebben 53.765 bezoekers van onze badstad gebruik gemaakt van deze nieuwe dienstverlening. Samen gebruikten ze zo'n 185.000 keer het wifinetwerk. De grootste gebruikersgroep is ouder dan 21 jaar. Het percentage mannen en vrouwen is ongeveer gelijk. De meesten onder hen zijn Nederlandstalig, gevolgd door de Franstaligen.

Lees verder
Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Blankenberge: 04/07/2017 Carnavalisten kunnen opgelucht ademhalen Toeval of niet, slechts enkele dagen na de burgemeesterswissel komt het stadsbestuur van Blankenberge met de lang verwachte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers. De stad heeft een overeenkomst kunnen sluiten met de familie Strubbe om het pand te huren waarin de vorige Peugeot Garage Universel was gehuisvest.

Aan de zoektocht naar een geschikte oplossing voor de carnavalisten wagenbouwers, die weldra niet langer gebruik kunnen maken van de loods gelegen op de stationssite, is vandaag een einde gekomen. Dit werd zopas bekend gemaakt door burgemeester Ivan De Clerck en schepen voor carnaval Daphné Dumery.

Lees verder
Herbevestiging titel Fair Tradegemeente Blankenberge: 03/07/2017 Herbevestiging titel Fair Tradegemeente 2017, het jaar waarin Blankenberge opnieuw gekroond wordt tot Fair Tradegemeente staat eerlijke handel ook dit jaar weer centraal in onze badstad. Met de herbevestiging van de titel Fair Tradegemeente worden deze inspanningen dan ook beloond.

Vlaanderen telt 178 Fair Tradegemeenten. Blankenberge mag zich vol trots bij deze gemeenten rekenen. Door de herbevestiging van deze titel, zal ook dit jaar eerlijke handel weer op de Blankenbergse agenda staan.

Lees verder