Krant van Blankenberge | Waar naar toe ...
Proeven van astrologie In de maand september start in de bibliotheek een minicursus Astrologie gebracht door stadsgenote Anne Marmenout. Aan de hand van enkele praktische voorbeelden leer je alles over het nut van sterrenwichelarij... Voorkennis is niet vereist!

De driedelige cursus gaat door op 12, 19 en 26 september, dit telkens in de voormiddag van 09:45 tot 12:00 uur in de praatkamer van de bib. Deelnameprijs bedraagt 18 euro. Inschrijven is verplicht en moet gebeuren vóór 21 augustus. Dit kan via e-mail: astrobiosis@gmail.com

Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Blankenberge: 19/05/2017 Parkiesconcerten deze zomer ... de namen zijn gekend! Tijdens juli en augustus wordt Park De Craene opnieuw dé zomerse ontmoetingsplek voor inwoners en toeristen. In het feëriek decor van het stemmige park in Uitkerke is er dit jaar elke week een 'Parkiesconcert' voorzien.

De kleinschalige Parkies-concerten op woensdagavond zijn een vaste waarde geworden in de badstad. Blankenbergenaars komen er voor de muziek, maar ook om wat bij te praten, samen wat te eten en te drinken. Het initiatief loopt al sinds 2005, eerst in het Albertpark, en vanaf 2009 in Park de Craene.

Lees verder
Nationaal Krolfkampioenschap Het Nationaal Krolfkampioenschap gaat deze keer door in Blankenberge en dit op donderdag 28 september. De meer ervaren krolfers nemen het tegen elkaar op in twee wedstrijden. Mannen en vrouwen strijden voor de welbefaamde titel van krolfkampioen!

Kennis maken met deze leuk sport, die een combinatie is van golf en croquet kan ook! Je kan doorlopend deelnemen aan initiaties. De initiaties zijn gratis en iedereen is welkom! Inschrijven is niet verplicht maar wel aangewezen.

Het krolfkampioenschap gaat door in het Sport Vlaanderen-centrum. Koning Boudewijnlaan 15B in Blankenberge. Meer info en inschrijven kan klik hier.

Blankenberge: 16/05/2017 Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Nog tot en met 5 november loopt in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge een exclusieve tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten. De expo kreeg als titel 'Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren' en toont unieke stukken uit onder meer het bekende Brusselse Muziekinstrumentenmuseum.

Vandaag de dag is muziek alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar in de belle époque was dat niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals & dorpsfeesten ... of kon gewoon zelf musiceren.

Lees verder
Captain Dirk van de Old Steamer nodigt uit Blankenberge: 06/07/2017 Captain Dirk van de Old Steamer nodigt uit Blankenbergenaars die op cultuurgebied graag eens een zijsprongetje maken zijn deze zomer van harte welkom op het terras van Cocktail Bar-Bistro Old Steamer in Zeebrugge. Captain Dirk en zijn team zorgen iedere zondagnamiddag voor fantastisch optreden. Om jullie warm te maken overlopen we graag alvast even de optredens die plaatsvinden tijdens de maand juli ...

Zondag jongstleden mocht het Martin Bérenger Trio de spits afbijten. Het gezelschap bracht een zeer gesmaakt optreden met een cocktail van zuiderse muziek, gipsy swing, zigeunermuziek, jazz, flamenco en bossa nova.

Nu zondag 9 juli staan Denwood, Joyce en Léonard op de affiche. Deze laatste is de zoon van de in 2014 overleden Gentse volkszanger Walter De Buck, een begenadigd muzikant die naast zang ook aardig zijn mannetje kan staan met het bespelen van een aantal instrumenten, onder andere percussie, gitaar en zelfs bouzouki.

Lees verder
Blankenberge in stroomversnelling Op hun tiende tentoonstelling zet de vzw Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge de bliksemsnelle evolutie van Blankenberge tussen 1870 en 1914 dik in de verf: een prestigieus project voor Blankenberge in een imposante ruimte in het hart van de belle époque-wijk!

De expo die doorgaat in de Sint-Rochuskerk is dagelijks te bezoeken van 3 juni tot en met 10 september 2017, dit telkens van 10:00 tot 18:00 uur. Op zondag van 14:00 tot 18:00 uur. Toegang gratis.

Schlagerfest Zaterdag 16 september om 17:00 uur organiseert de Vriendenkring van de Duitse Schlager en Volksmuziek België in zaal Cul'thuis in het vakantiecentrum Floreal te Blankenberge 'Das Fest der Schlager und Volksmusik' met optredens van Rudy Giovannini, Daniela Alfinito, Kathrin & Peter en Dolomitenecho.

Meer info en tickets: www.kastelrutherspatzen.be