Krant van Blankenberge | Waar naar toe ...
Blankenberge: 16/05/2017 Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Nog tot en met 5 november loopt in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge een exclusieve tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten. De expo kreeg als titel 'Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren' en toont unieke stukken uit onder meer het bekende Brusselse Muziekinstrumentenmuseum.

Vandaag de dag is muziek alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar in de belle époque was dat niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals & dorpsfeesten ... of kon gewoon zelf musiceren.

Lees verder
A tribute to the King of pop Michael Jackson Blankenberge: 14/05/2017 A tribute to the King of pop Michael Jackson Christ'OF houdt na talrijke uitverkochte zalen in Antwerppen en Amsterdam nu ook halt in Blankenberge. Op zaterdag 3 juni staat de beste Europese impersonator van Michael Jackson op het podium in Het Witte Paard met de voorstelling 'LEGACY'. Verwacht je aan een best-of waarin alle Jackson-klassiekers zoals 'Thriller', 'Bad', 'Beat It' en vele andere hits de revue zullen passeren!

Jackson-imitator Christ'OF bewees zijn danstalenten eerder al in tal van televisieshows in binnen- en buitenland en kreeg in 2002 zelfs complimenten van Michael zelf toen hij tijdens een exclusieve show voor de King of Pop mocht optreden. In 2010 werd hij de terechte winnaar van de talentenjacht 'My Name Is Michael', een programma van VTM en RTL4 dat in België & Nederland op zoek ging naar de beste Michael Jackson imitator.

Lees verder
Concertdagen van de Academie Van 18 tot en met 20 mei staan er in de feestzaal van het Stadhuis een aantal concerten van de Stedelijke Academie gepland. Tijdens de concertdagen kan iedereen komen meeluisteren naar de eindwerken van de groepsklassen. De toegang is gratis.

Donderdag 18 mei om 19:00 uur:
De academie zingt en speelt:
samenzang, toneel en voordracht.

Vrijdag 19 mei om 19:00 uur:
Ensembles op het podium:
koren, strijkorkest en fluitensembles.

Zaterdag 20 mei om 11:00 uur:
Point Finale:
Gitaar- en vioolensembles.

Causerie met Karel De Gucht Donderdag 18 mei om 19:30 uur is Karel De Gucht op uitnodiging van de Open-VLD vriendenkring te gast in de Bibliotheek. Karel De Gucht is columnist bij het Laatste Nieuws maar het meest bekend als ex voorzitter van Open-Vld, Minister van Buitenlandse zaken en Eurocommissaris voor de handel.

Karel De Gucht is alom bekend om ongebonden zijn opinie te verkondigen en te schrijven. Beslissingen en gebeurtenissen in ons land en in Europa worden door hem op de korrel genomen in zijn columns.

Tijdens zijn bezoek aan Blankenberge komt hij uitgebreid aan het woord. Hij stelt tevens zijn boek 'Ketterijen' Hoe overleven we onze tijd? voor.

De inkom is gratis. Reserveren op voorhand is gezien het aantal beperkte plaatsen een absolute must. Dit kan op het nummer ☎ 0474:98 41 96.

Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Blankenberge: 15/02/2017 Jan en Hans pakken uit met een 'Alles-voor-Stoeten-beurs' Tijdens het pinksterweekend op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in Blankenberge de allereerste editie 'Alles-voor-Stoeten-beurs' plaats. Initiatiefnemers, vader en zoon Jan en Hans Vanquathem, brengen een 20 à 30-tal standhouders uit verschillende regio's samen die de nodige knowhow in huis hebben op het vlak van stoeten in de brede zin van het woord. Een absolute primeur in ons land!

Jan Vanquathem neemt in onze stad dit jaar voor de vijftiende maal de regie van het bloemencorso voor zijn rekening. De laatste jaren wordt hij in deze taak bijgestaan door zijn zoon Hans, die sinds kort professioneel bezig is met de verkoop van foam en alle bijhorende afwerkingsmaterialen. Samen hebben ze een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de carnavalsstoeten, bloemencorso's, reuzenstoeten, enzovoort ... niet enkel in België maar ook bij onze noorderburen. Dit jaar in juni pakken Jan en Hans in eigen stad voor het eerst uit met een 'Alles-voor-stoeten-beurs'. Benieuwd als we zijn maakten we een afspraak met hen.

Lees verder

Maritieme wandelingen tijdens de Havenfeesten Tijdens de Havenfeesten van 25 tot en met 28 mei is er dagelijks een gratis wandeling onder leiding van een gids. Ga mee op sleeptouw en herontdek het maritiem verleden van de oude vissersstad Blankenberge!

De wandeling start om 10:30 uur aan de Paravang langs de kant van de De Smet de Naeyerlaan.om 10:30 uur