Krant van Blankenberge | Cultuur & Toerisme
Blankenberge: 04/06/2017 Blankenberge exposeert op verschillende locaties Wie binnenkort een gaatje vindt in zijn of haar drukke agenda moet beslist eens de tijd nemen om de drie nieuwe tentoonstellingen die momenteel lopen in Blankenberge eens te bezoeken. Vrijdagavond openden ze kort na elkaar één voor één hun deuren. Wij van de Krant van Blankenberge gingen alvast eens een kijkje nemen. Zicht op Blankenberge

De tentoonstelling die om 18:00 uur de spits mocht afbijten vrijdagavond 2 juni was die van de 'Lokale Kunstenaars' in de nieuwe exporuimte De Meridiaan die zich situeert op het gelijkvloers van het CC Casino.

Lees verder
Zoet, zout en zand, ... recept voor een lekkere dag aan zee Blankenberge: 01/06/2017 Zoet, zout en zand, ... recept voor een lekkere dag aan zee Elke zomer zet de erfgoedcel Kusterfgoed een stukje immaterieel kusterfgoed in de kijker. Het centraal thema deze zomer is 'eetcultuur op het strand'. Een Berlijnse bol, een ijsje of een warm geworden limonade met een in het zand gevallen boterham, het zijn stuk voor stuk herkenbare hapjes die menig toerist met de Belgische kust verbindt.

Reeds decennialang komen toeristen naar zee om aan het strand te vertoeven, de gezonde zeelucht in te ademen én een lekker hapje te eten. Het familierecept voor deze kustlekkernijen wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Deze zomer wil Kusterfgoed deze culinaire tradities documenteren en in de kijker zetten.

Lees verder
Retrospectieve Rudi Pillen Blankenberge: 27/05/2017 Retrospectieve Rudi Pillen De stad Blankenberge brengt vanaf eind augustus een eerbetoon aan Rudi Pillen met een retrospectieve. De kunstenaar overleed in 2014 op 83-jarige leeftijd in onze badstad en liet een indrukwekkend oeuvre na. De groots opgezette tentoonstelling zal zijn meest kenmerkende werken samenbrengen.

Het omvangrijk oeuvre van Blankenbergenaar Rudi Pillen (1934-2014) bestrijkt een periode van 50 jaar. In zijn werk, dat evolueerde van expressionisme naar abstrahering, stond de mens centraal. Ook zijn verblijf in Afrika had een grote impact op zijn kunstwerken, iets wat benadrukt wordt door zijn kleurgebruik. Vele schilderijen van Rudi Pillen zijn monumentaal en bijzonder kleurrijk.

Lees verder
Blankenberge: 02/06/2017 Zet je schrap voor een wervelend cultuurseizoen ... Cultuurfunctionaris Sarah Goderis Het Cultuurcentrum Blankenberge heeft de voorbije maanden niet stilgezeten. Met heel veel goesting en passie stelden de medewerkers een ijzersterk cultuuraanbod samen voor het komend seizoen. Theater, comedy, muziek, circus en musical zijn een aantal van de ingrediënten die het publiek de komende wintermaanden een afwissend programma moeten voorschotelen.

De gloednieuwe en tevens, het mag worden gezegd, stijlvolle cultuurbrochure 2017-2018 is ondertussen klaar en op zaterdag 17 juni nodigt het Cultuurcentrum iedereen uit op de feestelijke Seizoenspresentatie waarop het podiumaanbod voor komende wintermaanden zal worden toegelicht. Wij gingen alvast eens langs bij cultuurfunctionaris Sarah Goderis die voor onze lezers graag nu reeds een tipje van de sluier wou oplichten.

Lees verder
Alle hens aan dek voor de Havenfeesten Blankenberge: 20/05/2017 Alle hens aan dek voor de Havenfeesten De voorbije weken hebben het Handelaarsverbond Haven & Gebuurte Blankenberge en de Dienst Evenementen van de stad Blankenberge samen rond de tafel gezeten voor de organisatie van de Havenfeesten. De inmiddels 67ste editie van dit maritiem gebeuren belooft met zijn vele activiteiten opnieuw een vierdaagse toeristische topper te worden.

Tijdens het hemelvaartweekend van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei vormt de havenbuurt van Blankenberge opnieuw het decor voor tal van activiteiten. Er valt fantastisch veel te beleven, dit dankzij de inbreng van heel wat culturele en maritieme verenigingen die samen hun schouders steken onder dit gebeuren.

Lees verder
Blankenberge: 18/05/2017 Lapidarium in Sint-Rochuskerk Lapidarium in Sint-Rochuskerk Tijdens de Openkerkendagen in het weekend van 3 en 4 juni staat het 'Lapidarium' in de Sint-Rochuskerk centraal in de kijker. Deze expositie van zeldzame relicten afkomstig van de stedelijke begraafplaats en uit de kunstcollectie van de Sint-Rochuskerk is een must-see voor wie het funerair erfgoed van Blankenberge wil ontdekken.

Blankenberge neemt reeds voor de vijfde keer deel aan de Openkerkendagen. De grote opkomst bij de vorige edities was de aanleiding om de kerkdeuren opnieuw wijd open te zetten voor het grote publiek. Het thema dit jaar 'Zet de stenen in beweging', is een perfecte oportuniteit om het Lapidarium in de kijker te zetten.

Lees verder
Blankenberge: 16/05/2017 Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Er zit muziek in het Belle Epoque Centrum Nog tot en met 5 november loopt in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge een exclusieve tentoonstelling rond muziek en muziekinstrumenten. De expo kreeg als titel 'Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren' en toont unieke stukken uit onder meer het bekende Brusselse Muziekinstrumentenmuseum.

Vandaag de dag is muziek alomtegenwoordig in ons dagelijks leven, maar in de belle époque was dat niet het geval. Wie van muziek hield moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan één van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals & dorpsfeesten ... of kon gewoon zelf musiceren.

Lees verder