Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 25/05/2017 Vernieuwing voorplein stedelijke begraafplaats Vernieuwing voorplein stedelijke begraafplaats Het college van burgemeester en schepenen heeft recent de stedenbouwkundige vergunning goedgekeurd voor de heraanleg van een deel openbaar domein ter hoogte van de inkom van de stedelijke begraafplaats.

Het halfcirkelvormig voorplein van de stedelijke begraafplaats wordt geflankeerd door de boogvormige kerkhofmuur enerzijds en de Scharebrugstraat anderzijds. Op heden is het plein aangelegd in grijze kasseien en bevinden zich een viertal bomen. Het plein wordt voornamelijk gebruikt als parkeerplaats.

De aanvraag voor de opwaardering betreft enerzijds de uitbraak van de bestaande verharding, het rooien van de bestaande bomen en het geheel heraanleggen van het plein. De rijweg en aanpalende parkeerplaatsen worden aangelegd in gevlamde oker-donkerbruine betonstraatstenen. De overige verharding wordt eveneens uitgevoerd in dezelfde stenen maar in een vierkant formaat. Tevens wordt ruimte voorzien voor twee parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Naast de nieuwe verharding wordt aandacht besteed aan levend groen. Centraal rond de toegangsweg worden vier nieuwe hoogstammen voorzien met daarrond telkens een houten zitbank. Links en rechts van deze toegang worden twee treurwilgen voorzien binnen een ruimere beplantingszone. Ook op vlak van mobiliteit wordt de site verbetert. Door gebruik te maken van verschillende materialen wordt een meer verkeersveilige toestand gecreƫerd waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt voor zwakke weggebruikers en mechanisch verkeer.

De heraanleg wordt voorzien tegen eind 2017, begin 2018.


Vernieuwing voorplein stedelijke begraafplaats

© www.krantvanblankenberge.be