Krant van Blankenberge | Sport
Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Blankenberge: 30/05/2017 Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Volgende week wordt het sportjaar 2016-2017 van de Judoclub Blankenberge afgesloten. Traditiegetrouw gebeurde dat met een tornooitje voor de jeugd. De 22 deelnemertjes stonden zondagochtend 28 mei zenuwachtig op de tatami in de dojo van het Farys-Noordzeebad.

Het einde seizoen tornooi wordt georganiseerd voor de jeugdcategorieën U9, U11 en U13. De meeste van deze jonge judoka's hebben nog geen wedstrijdervaring, vandaar ook dit interclub tornooi.

Lees verder
Blankenberge: 24/05/2017 Blankenberge wordt tweede op Europese Jeugdsportdagen Het afgelopen weekend vond in Luxemburg de 50ste editie plaats van de Europese Jeugdsportdagen. 250 jongeren afkomstig uit Bitburg, Blankenberge, Cranendonck, Differdange en Réthel namen het tegen elkaar op in vijf verschillende sporttakken ... atletiek, basket, volleybal, voetbal en zwemmen.

Het werd een ongelooflijk spannend, sportief weekend. Elk van de deelnemende landen was wel sterk in één van de sportdisciplines waardoor pas op het einde van de rit de winnaar bekend raakte.

Lees verder
Blankenberge: 24/05/2017 Jonge zwemmertjes zetten puike prestaties neer Afgelopen weekend vond het Sprintcriterium plaats in het stedelijk zwembad van Oostende. De Blankenbergse Zwemvereniging nam deel met een kleine delegatie van zes zeer jonge zwemmertjes die hun mannetje hebben gestaan.

Wegens de communies en de Europese Jeugdsportdagen kon de BZV enkel rekenen op zes jonge leden om plaats te nemen op de startblokken tijdens het Sprintcriterium. Bij de reeks dolfijntjes behaalde Jayden Arents tweemaal brons, dit op de 50 meter schoolslag en crawl.

Lees verder
Blankenberge: 23/05/2017 Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest De vele gymnasten van de turnvereniging Rust Roest Blankenberge waren afgelopen vrijdag- en zaterdagavond tijdens het jaarlijks turnfeest op zoek naar een geschikt beroep. Je raadt het al ... het thema dit jaar was 'Wally op de Jobbeurs', geïnspireerd op de populaire jeugdboekenreeks 'Waar is Wally?'. Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest

Tijdens het drie uur durend turnfeest dat plaatsvond in het Sport Vlaanderen-centrum konden de gymnasten hun vooruitgang demonstreren aan het ruim opgekomen publiek. Over de twee avonden kwamen in totaal ruim duizend kijklustige ouders, grootouders, familie en vrienden afgezakt om de verschillende turndisciplines te bewonderen.

Lees verder
Blankenberge: 23/05/2017 Tom Ameye wint de North Sea Sup Cup Het voorbije weekend in Blankenberge stond bedrijvigheid aan de de O'Neill Beachclub in het teken van de watersporter. Zowel op zaterdag als zondag kon er gekozen worden uit drie verschillende kennismaking initiaties: golfsurfen, suppen en beachkite. Op zondag werd er een ludieke 'North Sea Sup Cup' georganiseerd. North Sea Sup Cup

De North Sea Sup Cup tijdens het 'Wind, Wave & Board Weekend' bestond uit drie etappes: de long distance afvalrace, de sprint race en de team race. De punten werden aan het eind samengeteld om de uiteindelijke over-all winnaar bekend te maken.

Lees verder