Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 03/08/2017 Top van de wielersport opnieuw present in Blankenberge Maandag 7 augustus start in Breda (Nederland) de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour. De meerdaagse rittenwedstrijd met eindbestemming de Muur van Geraardsbergen komt op woensdag 9 augustus naar Blankenberge. Net als vorig jaar wordt er op het grondgebied van onze badstad een tussensprint voorzien. Top van de wielersport opnieuw present in Blankenberge

De Eneco Tour, de wielerwedstrijd die gereden wordt op het grondgebied van Nederland en België heeft een nieuwe naam, de BinckBank Tour. De meerdaagse rittenwedstrijd gaat op maandag 7 augustus van start in het Nederlandse Breda en finisht zondag 13 augustus net zoals vorig jaar op de Muur van Geraardsbergen.

Lees verder
Blankenberge: 30/06/2017 Jiu-Jitsu Blankenberge een zwarte gordel rijker Sinds 1991 is Jiu-Jitsu Blankenberge lid van de Vlaamse Budo Federatie. In onze stad is de gevechtsportvereniging uitgegroeid tot een begrip waar wekelijks tientallen jongeren en volwassenen op de tatami staan om hun geliefde sport te beoefenen. Enkele jaren geleden kreeg ook Steve Mertens de smaak te pakken ... Jiu-Jitsu Blankenberge een zwarte gordel rijker

De nu 45 jarige Steve startte in februari 2009 als witte gordel Jiu Jitsu. Na zeven jaar van hard trainen slaagde hij op 18 januari 2016 voor zijn bruine gordel. Onlangs legde hij het examen af voor de felbegeerde zwarte gordel.

Lees verder
Blankenberge: 08/07/2017 Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal in Blankenberge Zondag 9 juli strijkt de Optix Beachkorfbal Tour neer aan de O'Neill Beachclub in Blankenberge. Met uitzicht op de Belgium Pier strijden 10 teams voor rankingpunten voor het Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal. Belgisch Kampioenschap Beachkorfbal in Blankenberge

Binnen de Optix Beachkorfbal Tour zijn er dit jaar 3 manches waar teams punten kunnen scoren voor de ranking voor het Belgisch Kampioenschap.

Lees verder
De Tiretten leren je de kneepjes van het wielrennen Blankenberge: 09/06/2017 De Tiretten leren je de kneepjes van het wielrennen Wielrennen zit meer dan ooit in de lift en het fietsen in clubverband motiveert elke renner om een tandje bij te steken. Fietsclubjes zowel voor mannen als vrouwen, of gemengd schieten als paddenstoelen uit de grond. Onze stadsgenoot en fervent wielrenster Cathy Billiet startte in april met haar fietsclub 'De Tiretten'.

Vanwaar deze opmerkelijke naam vroegen we aan de initiatiefneemster? "Wel, de baan opgaan in groep is niet altijd eenvoudig en het veiligheidsaspect speelt een voorname rol", zegt Cathy Billiet.

Lees verder
Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Blankenberge: 30/05/2017 Judo Blankenberge sluit sportjaar af met jeugdtornooi Volgende week wordt het sportjaar 2016-2017 van de Judoclub Blankenberge afgesloten. Traditiegetrouw gebeurde dat met een tornooitje voor de jeugd. De 22 deelnemertjes stonden zondagochtend 28 mei zenuwachtig op de tatami in de dojo van het Farys-Noordzeebad.

Het einde seizoen tornooi wordt georganiseerd voor de jeugdcategorieën U9, U11 en U13. De meeste van deze jonge judoka's hebben nog geen wedstrijdervaring, vandaar ook dit interclub tornooi.

Lees verder
Blankenberge: 24/05/2017 Blankenberge wordt tweede op Europese Jeugdsportdagen Het afgelopen weekend vond in Luxemburg de 50ste editie plaats van de Europese Jeugdsportdagen. 250 jongeren afkomstig uit Bitburg, Blankenberge, Cranendonck, Differdange en Réthel namen het tegen elkaar op in vijf verschillende sporttakken ... atletiek, basket, volleybal, voetbal en zwemmen.

Het werd een ongelooflijk spannend, sportief weekend. Elk van de deelnemende landen was wel sterk in één van de sportdisciplines waardoor pas op het einde van de rit de winnaar bekend raakte.

Lees verder
Blankenberge: 24/05/2017 Jonge zwemmertjes zetten puike prestaties neer Afgelopen weekend vond het Sprintcriterium plaats in het stedelijk zwembad van Oostende. De Blankenbergse Zwemvereniging nam deel met een kleine delegatie van zes zeer jonge zwemmertjes die hun mannetje hebben gestaan.

Wegens de communies en de Europese Jeugdsportdagen kon de BZV enkel rekenen op zes jonge leden om plaats te nemen op de startblokken tijdens het Sprintcriterium. Bij de reeks dolfijntjes behaalde Jayden Arents tweemaal brons, dit op de 50 meter schoolslag en crawl.

Lees verder
Blankenberge: 23/05/2017 Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest De vele gymnasten van de turnvereniging Rust Roest Blankenberge waren afgelopen vrijdag- en zaterdagavond tijdens het jaarlijks turnfeest op zoek naar een geschikt beroep. Je raadt het al ... het thema dit jaar was 'Wally op de Jobbeurs', geïnspireerd op de populaire jeugdboekenreeks 'Waar is Wally?'. Wally en gymnasten op de jobbeurs van Rust Roest

Tijdens het drie uur durend turnfeest dat plaatsvond in het Sport Vlaanderen-centrum konden de gymnasten hun vooruitgang demonstreren aan het ruim opgekomen publiek. Over de twee avonden kwamen in totaal ruim duizend kijklustige ouders, grootouders, familie en vrienden afgezakt om de verschillende turndisciplines te bewonderen.

Lees verder
Blankenberge: 23/05/2017 Tom Ameye wint de North Sea Sup Cup Het voorbije weekend in Blankenberge stond bedrijvigheid aan de de O'Neill Beachclub in het teken van de watersporter. Zowel op zaterdag als zondag kon er gekozen worden uit drie verschillende kennismaking initiaties: golfsurfen, suppen en beachkite. Op zondag werd er een ludieke 'North Sea Sup Cup' georganiseerd. North Sea Sup Cup

De North Sea Sup Cup tijdens het 'Wind, Wave & Board Weekend' bestond uit drie etappes: de long distance afvalrace, de sprint race en de team race. De punten werden aan het eind samengeteld om de uiteindelijke over-all winnaar bekend te maken.

Lees verder