Krant van Blankenberge | Algemeen Nieuws
Blankenberge: 11/03/2017 Opnieuw in het fietszadel voor Duchenne De Blankenbergse fietsvrienden die vorig jaar deelnamen aan de mountainbiketocht 'Duchenne Heroes' gaan in september de grote uitdaging opnieuw aan. De ploeg is versterkt met twee renners, maar er werd geopteerd om het te houden bij de tweedaagse weekendroute.

De twaalfde editie van Duchenne Heroes wordt er één om nooit meer te vergeten, verkondigt de organisatie. Van 17 tot 23 september 2017 wordt er terug massaal gefietst om geld in te zamelen om de ziekte van Duchenne de wereld uit te trappen. "Na onze succesvolle deelname vorig jaar, willen terug onze schouders zetten onder dit fantastisch initiatief", zegt Mieke De Brouckere, die dit jaar aanvoerder is van het team. "De ongelooflijke mooie momenten die we bij de vorige editie hebben beleefd en het fantastisch goede doel, samen de ziekte van Duchenne de wereld uittrappen, daar doen we het voor."

Het Blankenbergs team bestaat uit de renners van vorig jaar Frank Konings, Philip Duchêne, Gregory Sandelé, Mieke De Brouckere en Ronny Lyna. De twee nieuwkomers zijn Fabrice Fleck en Bruno Engelen. Het team zal begeleid worden door Willy Konings en Johan Verheyden. Samen staan ze voor de uitdaging om tijdens het weekend van 22 en 23 september 2017, twee ritten af te leggen waaronder ook de langste van het hele traject. De twaalfde editie vertrekt in Duitsland (Saarland), vervolgens door het bergachtige Muellerthal van Luxemburg dan over de beroemde tracks van de Ardennen in de streek Malmedy - Spa – Luik om op 23 september aan te komen in Eindhoven (Nederland).


Opnieuw in het fietszadel voor Duchenne
V.l.n.r. Gregory Sandelé, Bruno Engelen, Ronny Lyna, Philip Duchêne, Frank Konings,
Fabrice Fleck, Mieke De Brouckere, Johan Verheyden en Willy Konings.

Het team 'Blankenberge for Duchenne', doet niet enkel mee voor de sportieve uitdaging, ze willen vooral zoveel mogelijk geld in het laatje brengen om het toekomstperspectief van Duchenne patiënten te verbeteren. De ziekte van Duchenne is een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. Elke renner van het team 'Blankenberge for Duchenne' moet 750 euro sponsorgeld storten aan de organisatie. De opbrengst gaat integraal naar de 'Stichting Duchenne Parent Project' die het onderzoek steunt de behandelingen en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. En er is hoop ... de resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend.

Spinningmarathon in de Olympia Fitness ...

In februari, met de autocaravan ten voordele van de kandidaat prins Kevin I reed het Blankenbergs Duchenne-team door regen en wind mee op de fiets ... "We hebben dit voornamelijk gedaan uit dankbaarheid", zegt Mieke. "De ouders van Kevin, de uitbaters van Bistro De Perse hebben ons vorig jaar enorm gesponsord en daarnaast houden we ook wel van een primeurtje ... want zeg nu zelf, mountainbikers in een carnaval karavaan dat zie je ook niet elk jaar hé? Hiermee hebben we meteen ook de aftrap gegeven van onze nieuwe campagne voor Blankenberge for Duchenne 2017."

De eerste activiteit waarbij de mountainbikers het nodige sponsorgeld willen bijeenbrengen gaat door op vrijdag 17 maart met een spinningmarathon in de Olympia Fitness. Er zijn vier sessies gepland, dit om 18:00, 19:00, 20:00 en 21:00 uur. Inschrijven kan telefonisch op nummer ☎ 050/42 53 44. Er zijn nog een aantal zadels vrij! De inleg bedraagt 10 euro per sessie. Iedereen is welkom, ook niet-fietsers die als sponsoring een drankje kunnen nuttigen in de bar. "Ook de buttons voor de campagne 2017 zijn ondertussen reeds in de maak", zegt Mieke "Daarnaast staat er de komende maanden nog het één en ander op stapel dat nog moet worden uitgewerkt, maar we zijn gestart. Ook wat het fietsen betreft, de kilometers worden de komende weken flink opgetrokken."

"We gaan er opnieuw ten volle voor ... we weten wat er ons te wachten staat, maar ook wat we ervoor terugkrijgen", zegt Ronny Lyna, die voor de tweede keer meedoet. "Als we terugblikken op het moment dat we vorig jaar de finish haalden in Eindhoven waar er een paar duizend enthousiaste toeschouwers stonden om de deelnemers aan te moedigen, zijn dit puur kippenvelmomenten die je nooit meer vergeet!"

Wij van de Krant van Blankenberge wensen het mountainbiketeam Mieke, Ronny, Frank,
Philip, Fabrice, Bruno, Gregory en hun twee begeleiders Willy en Johan alvast heel veel succes!

© www.krantvanblankenberge.be