Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 26/04/2017 Waterpolo Blankenberge wint na penalty's tegen Strombeek De Blankenbergse waterpoloploeg zakte zondag 23 april af naar Strombeek voor de laatste wedstrijd in de play-offs en bijgevolg ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Inzet was de vijfde plaats in het klassement. Waterpolo Blankenberge wint na penalty's tegen Strombeek

Blankenberge stond op de zesde plaats in het klassement, Strombeek vijfde. De strijd voor beide ploegen was de vijfde plaats veroveren of behouden. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam 2-0 voor. Blankenberge liet zich niet uit hun lood slaan,. Dries Vindevoghel werkte de aansluitingstreffer in doel. De eerste periode werd afgesloten met een 3-1 tussenstand.

"We hadden slechts acht spelers beschikbaar, zodoende dat we besloten om per periode van keeper te wisselen", vertelt speler Karel Marmenout. "Jill Laurens en Bram Demeulenaere namen om beurt de plaats tussen de palen in en dit bleek een goede tactiek ... halfweg de wedstrijd stond het scorebord op 5-4."

Het verder verloop ging gelijk op al was het Strombeek die telkens op voorsprong kwam en vervolgens het tempo volledig uit de wedstrijd probeerde te nemen. Blankenberge liet de thuisploeg echter niet meer ver uitlopen en kon telkens meteen aansluiten. Met nog 45 seconden op de klok volgde voor het eerst een tijdelijke uitsluiting bij Strombeek. Blankenberge profiteerde optimaal van deze situatie. Olivier Meyers schoot de gelijkmaker in het net waarbij het scorebord op 8-8 kwam te staan.

Strombeek probeerde in de resterende tijd opnieuw op voorsprong te komen maar slaagde er niet meer in. Aangezien er een winnaar moest zijn in de wedstrijd volgden er penalty's. Bij Blankenberge werden in volgorde Dries, Manu, Karel, Olivier en Jill aangeduid voor het nemen van de strafworpen. Strombeek was als eerste aan zet. De eerste twee spelers van beide ploegen mistten niet en dus stond het 10-10. De volgende 2 penalty's voor de thuisploeg kon keeper Jill blokkeren. Karel en Olivier misten hun strafworp niet, met 10-12 voorsprong en nog 1 penalty te gaan was de kloof niet te overbruggen.

"Na een slopende wedstrijd trokken we finaal toch aan het langste eind. Daarmee doen we het evengoed als vorig jaar en sluiten het seizoen af op de vijfde plaats", aldus een tevreden speler Karel Marmenout.

© www.krantvanblankenberge.be