Krant van Blankenberge | Sport
Blankenberge: 23/05/2017 Tom Ameye wint de North Sea Sup Cup Het voorbije weekend in Blankenberge stond bedrijvigheid aan de de O'Neill Beachclub in het teken van de watersporter. Zowel op zaterdag als zondag kon er gekozen worden uit drie verschillende kennismaking initiaties: golfsurfen, suppen en beachkite. Op zondag werd er een ludieke 'North Sea Sup Cup' georganiseerd. North Sea Sup Cup

De North Sea Sup Cup tijdens het 'Wind, Wave & Board Weekend' bestond uit drie etappes: de long distance afvalrace, de sprint race en de team race. De punten werden aan het eind samengeteld om de uiteindelijke over-all winnaar bekend te maken.

Wij gingen zondagvoormiddag even langs om de wedstrijd gade te slaan vanop het strand. De long distance afvalrace suppen waaraan 13 suppers deelnamen ging van start om 11:30 uur. "Er zijn in totaal zeven rondes van 800 meter, waarbij er vanaf de tweede ronde telkens 2 suppers afvallen", vertelt coördinator Wieland Raes "De laatste ronde strijden de drie overgeblevenen voor het hoogste schavot."

Na een korte rustperiode stonden de 13 deelnemers om 14:00 uur opnieuw klaar aan de vloedlijn voor de sprint wedstrijd. Deze werd afgewerkt in manches van 4 suppers, de 2 snelste mochten telkens doorgaan. Met dit laddersysteem werd op het einde met een finale van 4 deelnemers de 1-2-3 rangschikking bepaald.

De derde etappe van de North Sea Sup Cup was een speelse wedstrijd. Na een loting werden drie teams van 4 deelnemers samengesteld. Met een speciale sup waarop 4 deelnemers konden plaatsnemen werd een teamrace gehouden waarbij er niet individueel werd gestreden maar per plank. Met anderen woorden, de winnaar van de over-all wedstrijd is dus niet noodzakelijk diegene die het beste scoort tijdens de long distance of de sprint.

Als extra wedstrijd naast het drieluik was er de biercupe, waar elke supper vrijwillig kon aan deelnemen. Bij aankomst van elke wedstrijd mocht de supper namelijk een biertje drinken. "Klopt, voorwaarde is wel dat het ad fundum wordt gedronken. Alle suppers die dit driemaal correct hebben gedaan doen mee aan de wedstrijd om ter vlugst nog een vierde biertje ad fundum uitdrinken. De winnaar krijgt als ludieke prijs een Brugse Zot", lacht Wieland.


Tom Ameye wint de North Sea Sup Cup

Tom Ameye (zie foto) werd de grote winnaar, gevolgd door Herman Van den Bergh. Dirk De Bouef nam de derde plaats in op het podium. Onder de deelnemers waren ook twee dames die een aparte categorie vormden. Corinne Piquer won van Tatiana Geeraerts de over-all bij de dames.

© www.krantvanblankenberge.be